När du ska åka på semester ut i vida världen, så kommer det alltid att vara saker du måste tänka på och planera innan. Ja, nu är detta inte nödvändigt, men det kommer att hjälpa de flesta att få en bättre semesterresa. Undantaget finns i de som alltid tar livet med en klackspark, är äventyrliga och bara landar och tar hand om sig. Nu är dock de flesta av den sorten att de kontrollerar och planerar lite innan de åker någonstans. När du då ska resa till Grekland, så kommer du därför att ha lite olika saker att fundera på innan du åker. Kommer du att behöva bil? Vad är det för valuta i detta land? Fungerar din hårblås eller elektriska rakapparat?

Ja, sedan kommer du till hur mycket olika transporter det finns. Detta gäller då både resan dit och hur du tar dig runt när du är på plats. Sist men inte minst är det bra med en väderkoll, så du vet vilken årstid det är i landet du besöker när du besöker det.

Hyra bil i Grekland

När du kommer till Grekland och har ett körkort som accepteras av länderna i den Europeiska Unionen, så kommer det inte att vara några som helst problem att hyra en bil Grekland. Här finner du snabbt många olika uthyrare, och det anses ganska säkert att hyra och framföra en bil i Grekland.

Vaccineringar och sprutor

Du som ska åka på semester till Grekland behöver inte vaccinera dig, då detta är ett land som godkänts och anses vara fritt från olika smittor som medför att vaccinering är nödvändig.

Valutan i Grekland

Eftersom Grekland är medlem inom EU så kommer de också att ha antagit ett medlemskap i den monetära unionen. Detta betyder att Grekland använder sig av Euro. Hur som helst kan det vara bra för en svensk att ha en del kontanter i svenska kronor också då detta kan vara något som accepteras på planet och under resans gång. Du som använder kort, kommer naturligtvis utan problem kunna bruka de flesta vanliga betalkort i Grekland.

Transporter till och inom Grekland

Hur illa det än låter så finns det tre olika sätt att ta sig till Grekland. Detta är att flyga, vilket också är det mest populära, som tar minst tid och som alltid är billigast. De andra två sätten är bussresor, eller att ta sin egen bil som fordon på semestern.

När det sedan gäller transporter inom Grekland, så kommer detta bestå av ett massivt nät rörande kollektivtrafiken. Här finns det mesta men är naturligtvis beroende på vart du befinner dig och vart du ska. Grekland erbjuder tunnelbana, spårvagnar, bussar samt taxi. Om du befinner dig på mindre platser och öar kan det handla om båttransporter eller andra alternativa färdmedel.

Elektricitet i Grekland

Idag har Greklands elnät samma styrka som det svenska nätet. När du befinner dig i en större stad eller en plats som besöks av många turist kommer du aldrig att behöva någon adapter. Du som tar dig ut i små byar och i vildmarken, kommer dock i vissa fall finna gamla eluttag, vilket kan leda till att du måste ha en adapter. Hur som helst kommer strömstyrkan att vara densamma.