Sevärdheter i Rethymnon du inte får missa

När du ska besöka Grekland på din nästa semester, så kommer det egentligen inte spela någon roll vart du styr din kosa. Här kommer du alltid att mötas av en balanserad kombination av uteliv, nattliv, kultur, tradition samt historia och en stor portion strandliv. Hur som helst finns det de platser på jorden som är ett bättre val än andra. När du då samtidigt vill ha allt som nämndes i en balanserad portion, så kommer Rethymnon på ön Kreta att vara ett paradis. Här kommer det också att finnas massor av olika sevärdheter, som du bara inte får missa. Tänk dig alla sköna selfies i Fortezza, Klostret Arkadi eller kanske på vandrande fot i Greklands Grand Canyon som bär namnet Kotsifou Canyon.

Ja, helt enkelt vill du inte alls missa detta när du kan kombinera allt med förbluffande smakrika rätter, bra boende och ett skönt dopp i det svalkande och glittrande havsvattnet.

Monastery of Arkadi

Detta välbevarade och unika kloster är beläget cirka 23 km från Rethymnon stad, vilket gör att du bör ta dig en hel dag för denna underbara utflykt. Klostret är från 1600-talet och bär drag av både den romerska arkitekturen och barockstilen. Under klostrets storhetstid var detta ett lärosäte för utbildning med ett mycket stort bibliotek. Här kan du vandra genom detta stora historiska verk, och ta del av allt som hände under den historiska tiden.

The Venetian Fortezza – Fortet som skyddade Kreta

Här kan detta kallas för citadellet, slottet eller den fästning som skyddade ön Kreta mot angrepp från havet. Ja, detta var länge sedan. Idag är detta en av de mest välbesökta turistmålen i Rethymnon. Här har mycket restaurerats till sitt gamla jag, men du kan fortfarande känna detta forts stora kraft. Fortezza ödelades under andra världskriget, men har idag byggts upp för att kunna beskådas av alla som besöker denna vackra ö.

Gamla Stan i Rethymnon

Om det är något du inte får missa vid ett besök i Rethymnon på Kreta, så kommer detta naturligtvis att vara den gamla staden. Här skulle detta vara som att en småländsk bonde för första gången reser till Stockholm, och bortser från Gamla Stan. Som du förstår så går inte detta för sig. Här handlar detta om att ta sig vandrandes mellan de gamla husen genom de små gränderna, för att gång på gång finna mysiga och pittoreska platser för en välförtjänt paus. Här möts du verkligen av kulturen och den riktiga invånaren i denna stad som gör allt för att du ska trivas vid ditt besök.

Kotsifou Canyon

Ja, kanske kommer du inte att vara den som vill vandra genom Kotsifou Canyon. Här handlar det mera om att vara den som tar en dagsutflykt med någon av de många turer som går genom denna dalgång med klippor på bägge sidor. När du verkligen vill uppleva något historiskt, unikt och annorlunda med många stopp och sevärdheter, så väljer du att ta en utflykt till Kotsifou Canyon. Efter det kommer dagen vara slut, du känner dig trött och kopplar av med en god bit mat och något gott att dricka.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*