Sevärdheter i Chania stad du inte får missa

Om du besöker Chania stad på Kreta i den Grekiska övärlden, så kommer du också att besöka Kretas andra största stad. Beroende på varifrån du kommer som resenär, så kanske detta inte alls har någon betydelse. Allt kommer helt enkelt att vara mycket litet. Hur som helst befinner sig Chania stad cirka 70 km från Rethymnon i öster och far du väster ut så kommer det att vara cirka 145 km till staden Heraklion. Nu är det faktiskt så att Chania stad heller inte är så liten om du ska se till folkmängd. Faktum är att det lever över 50000 människor i staden och sett till hela kommunen så handlar detta om 100000 invånare. Detta motsvara faktiskt en stor svenska stad som kan ligga bland de 10 största städerna i Sverige.

När det nu finns så många i denna relativt lilla stad, så kommer det också att finnas mycket att göra och se. Här finner du massor av kultur, vilket då blir det roligaste att söka efter och se i Chania.

The Old Venetian Harbour

Här är definitivt något du inte får missa, och egentligen heller inte har en chans att missa när du besöker Chania stad. Hela Chania består av venetiansk kultur, vilket återspeglar sig såväl på arkitekturen som på det traditionella liv som invånarna för. Denna hamn i Chania erbjuder dig att se många historiska monument samt hur en relativt livfull hamn verkligen fungerar.

Chanias arkeologiska museum

En annan sak som kan vara mycket intressant för alla de som gillar historia och arkeologiska fynd, är det stora arkeologiska museumet i Chania. Här kommer du som har intresset för detta att kunna se och vandra en hel dag. En annan fördel är att du som inte har så starkt intresse, faktiskt också kan vandra en hel dag. Detta för att själva miljön och byggnaden du befinner dig i är så unik, vacker och bedårande.

The Venetian Lighthouse

Ja, lighthouse, det är ju fyr på ren svenska. Här kommer du då att kunna skåda en fyr. Det kommer faktiskt att göra dig mera upplyst än många svenskar, som faktiskt inte sett en fyr mera än på vykort. Att bli upplyst av en fyr, låter ju också som något helt naturligt. Även om just inte The Venetian Lighthouse i Chania lyser så mycket längre, så kommer detta att vara något mycket sevärt. Här har de restaurerat och reparerat en venetiansk byggnad sedan 1600-talet på ett mycket bra sätt troget till det original som en gång visade vägen för sjöfararna.

Nautical Museum of Crete

Något du som besöker Chania verkligen inte får missa, är ett besök på det nautiska museum som finns där. Här kommer detta vara det enda i sitt slag på denna ö, vilket gör att du kommer finna information om hela Kreta på denna plats. Tänk dig själv att finna dig i en position att utan att behöva resa runt, kunna få veta mycket om en ös historia gällande den nautiska världen. Helt enkelt något du inte får missa innan lunchen.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*