Rethymnons 5 vackraste stränder

När det gäller de vackraste stränderna i Rethymnon, så kommer de flesta av de mest bedårande av dessa att vara förlagda till den södra kusten. Här finner du fortfarande de orörda stränderna på Kreta. Nu kommer ju Rethymnon att vara en så kallad strandstad, så egentligen kommer det väl bara att finnas en strand där. Detta är i alla fall vad du tror när du först ser detta. Du bedrar dig, och här handlar det om att alla delar har olika namn. När det gäller den södra kusten så kommer detta att vara ganska så långt från stadskärnan i själva Rethymnon, men eftersom inget är speciellt långt på Kreta kommer vi att räkna samman allt inom ett område där du kan göra en dagsutflykt.

Agios Pavlos – En magisk strand

När du möts av denna underbara strand, kommer du snabbt se de stora sand-bergen som abrupt och brant sänker sig mot den glittrande havsytan. Här formar detta en strand där alla besökare får mycket positiva känslor för denna vibrerande plats på jorden. Söker du de bästa vattnen och badstränderna så kommer dock det turkosa vattnet på stränderna Skinaria, Ammoudi och Damnoni vara valet för alla som vill leka som fiskar i vattnet och sola sig gyllenbruna på semestern.

Plakias Beach – Klippor och sand möts i ett paradis??

Detta är kanske inte den vackraste, men det är en av de mest välbesökta stränderna runt Rethymnon. Denna strand befinner sig 36 km från staden, stranden är placerad precis i utkanten av en dalgång och omges av höga berg och olivodlingar. Detta är i sig också en plats där du finner boende om du skulle vilja stanna där under hela din semester.

Rethymnon Beach – 1 km till den vackra stranden

För dig som får fotfäste i Rethymnon och tycker att bara denna stad med allt att se är nog för en semester. Ja, då kan det vara så att du fortfarande vill ta dig ett dopp i det vackra havet. Helt naturligt finner du då en beach 1 km från stadens kärna, vilket gör att alla som vill nå denna bara har att vandra ett par minuter.

Triopetra Beach – En utflykt med minnen för livet

När du verkligen vill se det vackraste som finns att skåda rörande stränder på Kreta i närhet till Rethymnon, så kommer du att få ta dig cirka 40 km till Triopetra Beach. Detta är en syn för själen som för alltid kommer att etsa sig fast i ditt medvetande. Denna strand består av två delar, där dessa delas av en klippformation av sandsten som formats av vågor under hundratals år. När du verkligen vill känna vingslagen av havet, styr du kosan till Triopetra Beach vid ett besök i Rethymnon.

Episkopi Beach – Låglandet från himmelriket

Episkopi Beach är väl värt ett besök. Här kan den som gillar promenader och stora upplevelser och äventyr, ta en promenad eller en cykeltur till denna strand. Episkopi Beach ligger 14 km i västlig riktning från Rethymnon. Denna strand har tagit sitt namn från den närliggande byn med samma namn. Detta är en plats som inte ens de flesta greker känner till.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*