Eloundas vackraste stränder

Om det nu finns ett antal stränder som skulle kunna vara vackrare än alla de andra som finns på Kreta, så skulle kanske ett antal av dessa ligga i eller i anslutning till den trivsamma och vackra staden Elounda. Vad det är som gör detta är förmodligen att Elounda är ett så skyddat paradis på Kreta.

Det handlar också om att Elounda faktiskt har de vackraste och renaste stränderna på Kreta. När det gäller skyddet som denna plats och stad automatiskt får så kommer detta från den närliggande ön Spinalonga Island. Samtidigt så ligger Elounda i skydd med hjälp från Kolokytha som sticker ut i havet. Sedan ligger detta område även bara 10 km från Cape Aigos, vilket också ger ett mycket bra skydd.

Helt enkelt kan det vara så att du finner den mest trivsamma och den vackraste stranden på Kreta vid ett besök och ett boende i Elounda. Frågan är hur länge du stannar och hur mycket du hinner uppleva. Här får du tre bra tips på stränder som kommer att ge dig vackra minnen för resten av ditt liv.

Elounda Beach

Naturligtvis så kommer Elounda Beach att vara den närmaste. Till skillnad från många andra stränder närliggande till städer, så kommer denna strand att vara mycket väl underhållen och ren. Här kan du ligga ned i solstolen och se ut över det väl skyddade vattnet. Rakt ut kommer du att se Spinalonga Island, med sin fästning och slott som du också gärna gör ett besök till.

Naturligtvis kommer du som väljer denna närliggande strand alltid kunna spatsera runt denna under kvällstid, där det finns många gångvägar för alla som vill besöka Elounda.

Kolokithia Beach

Något för dig som gillar sol och bad i ett paradis är Kolokithia Beach. Detta är verkligen en strand du inte får missa. Här verkar det som du helt har lämnat civilisationen och tagit dig ut i ingenmansland. Hur som helst befinner du dig bara någon kilometer från Elounda stad, och du kommer heller aldrig att behöva känna dig ensam på denna mycket populära badplats.

Om du tänker dig en savann i Afrika, fylld med sand istället för gräs. Sedan får du lyxen att se ut över ett blänkande hav som inbjuder till varma dopp. Du ser på klockan, inser att du befinner dig i Eluonda på Kreta. Dags för mat. Vad ska du välja idag bland alla de läckerheter som serveras?

Plaka Beach

När du besöker Plaka Beach så kommer du att vara på ett mindre avstånd från Elounda, men detta är inga problem. På Kreta kommer du snabbt att finna det mycket enkelt att hitta transporter för alla de dagsturer du vill ta för dig. Här kommer du till en lite alternativ strand. Plaka Beach består inte så mycket av sand, utan här ligger du istället på stenar. Jo det kan låta mycket varmt, men med ett antal svalkande dopp i det blå vattnet så kommer du snabbt att kunna sänka temperaturen på de heta stenarna. Ett annat alternativ är naturligtvis att använda sig av en solstol.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*