5 saker du inte får missa i Elounda

Elounda är en liten pittoresk stad i kustremsan av Kreta som är en ö tillhörande Grekland. När du besöker Elounda kommer du då således att vara den som åker på semester till Grekland. Att bara nämna Grekland låter många gånger spännande och intressant. Att sedan vara den som åker dit och dessutom hamnar på Kreta och i Elounda, kommer att vara fantastiskt. När du nu kommer till denna plats så kommer det att finnas saker du helt enkelt inte får missa eller glömma bort att se och besöka. Här kommer den enkla listan på måsten för ett besök i Elounda.

  • Spinalonga: En enormt intressant och vacker ö precis utanför den lilla staden. Här finner du bland annat ett gammalt anrikt venetianskt fort.
  • Lake Voulismeni: När du vill se en riktig hamn i en sjö som egentligen är en lagun, så är detta ett måste för turisten. En naturskönare plats i Elounda får du leta efter med ljus och lykta.
  • Elounda Salinas: En fantastisk strand med en bedårande utsikt över havets blanka och kraftfulla skepnad.
  • Elounda Market: En vandring mellan smaklökarnas dans till rytmen av heta dofter och synen av färska råvaror.
  • De gamla gränderna: Eloundas gamla stolta kvarter som ger dig insikt i stadens verkliga liv och leverne.

 

Spinalonga

Hit tar du dig med båt. Är du nykter och simkunnig så går detta också bra, men du borde ha provat den engelska kanalen först. När du väl är här så kommer du att mötas av ett venetianskt fort, som tidigare var en utsiktspost för hotet från sjöfarare som kom över havet för att erövra Kreta. Bara detta är en upplevelse som heter duga. Dock slutar ditt äventyr på denna ö inte där. Här vandrar du runt i ett paradis som växlar från lummig grönska till het sand under dina fötter.

Elounda Market

Helt naturligt kommer ett land som Grekland att vara överöst med underbara marknader. Detta kommer då inte alls att vara något undantag då det handlar om Elounda. Här finner du en mycket härlig marknad som har allt du kan tänka dig att handla för den goda och färska måltiden. Naturligtvis finns det även färdiga rätter och grillad mat att köpa.

Det bästa av allt är att när du kommer till dessa små paradis på jorden, så kan du handla färsk mat som sedan någon av de härliga små restaurangerna kan laga till åt dig för en mindre summa pengar.

Stadsvandrig i Elounda

När du verkligen vill se det riktiga livet i Elounda, vilket också är något du helt enkelt inte får missa. Ja, då är det dags att vandra i den lilla stadens vackra och trivsamma gränder. Här går dessa från Lake Voulismeni till den inre kärnan av staden. På din vandring kommer du att se mycket av det naturliga livet i denna stad, samtidigt som det här och där uppenbara sig en oas i form av en taverna eller mindre restaurang. Det kommer att vara just denna vandring som ger dig den stora behållningen av denna mycket vackra plats och stad på jorden.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*