5 saker att uppleva i Almyrida

Om du inte har besökt denna plats tidigare, så kommer du förmodligen inte ens att veta i vilken världsdel denna stad befinner sig. Jo, en del hör du på namnet. Det handlar om Grekland. Närmare bestämt befinner vi oss på ön Kreta i medelhavet och där ligger staden Almyrida. Att sitta här och blicka ut över människor som passerar och fundera ut vad du ska äta nästa gång du besöker en av de tavernor eller många trattorior som finns kan bara det vara en stor upplevelse. Ja, något du minns resten av ditt liv. Hur som helst vill du uppleva mera. Vad finns det då att upptäcka och uppleva i Almyrida på Kreta i den Grekiska delen av Medelhavet?

Ja, naturligtvis finns det massor. Här finner du som gillar bad och sol massor av fantastiska och inbjudande stränder. Är du den som vill ut i naturen och vandra eller cykla finns det även mycket att se på den fronten. Sedan kommer naturligtvis alla de gamla byggnader, kulturen och den historiska romerska arkitekturen att vara något som lockar. Nedan ser du tre utvalda mål som du inte bör missa vid ett besök i Almyrida.

Matlagning i Vamos

Vamos är en liten plats som ligger cirka 6,5 km från Almyrida centrum. Här kommer det att finnas något som faktiskt kan passa alla. Det står ju helt klart att grekisk mat är något mycket populärt i hela Europa och övriga världen. Här har du soltorkade tomater och massor av oliver samt alla andra läckerheter. Vad kan då vara bättre än att ta en dag för en matlagningskurs i almyridas kokkonst? Här får du helt enkelt ett minne och en kunskap som gör att du i alla fall kan ta maten med dig hem. Du kommer att blanda skoj och nytta med en fantastisk upplevelse och lärdom om matlagningskulturen.

Äventyrsturer med guide

Något som finns på många platser i världen är äventyrsturer med guide. Naturligtvis finner du även detta på Almyrida. Här finner du ett dykcenter som bär namnet Omega Divers. Du som inte redan kan dyka kan få lektioner som leder till ett dykcertifikat, vilket förmodligen bara det är en stor upplevelse. Samtidigt något du kan använda hela ditt kommande liv.

När det gäller andra äventyrsturer så kommer det finnas en stor variation av dessa. Här beror det på hur äventyrligt du är. Du finner allt från guidad stadsvandring till bergsklättring och att se världen under vattenytan genom att utforska grottor.

Ancient Aptera – Vackra ruiner

Det nämndes tidigare om romersk stil och arkitektur. I detta ingår då något som kallas för ruiner. Här kommer du då inte att vilja missa Ancient Aptera, som är en av Almyridas mest välbevarade forntida ruiner. Detta är en kombination av byggnader och murar samt andra föremål, som i stort sett bildar en hel liten by eller stad. Det kan tydligt ses hur människor levde förr och detta kan vara väl så intressant för både gammal och ung. Att andas in kulturer och historien i Almyrida kommer definitivt att göra dig mera hungrig.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*